Δύο μέρες στη Γουμένισσα Κιλκίς

Μάρτιος. Η φύση άρχισε να ξυπνάει και εμείς ήμασταν μάρτυρες του γεγονότος. Τυχεροί να βρεθούμε στη Γουμένισσα και να δούμε αμπέλια, ποτάμια, λίμνες, λιβάδια και χιονισμένες βουνοκορφές. Η Ολυμπία είδε μυρμήγκια και πρόβατα, πεταλούδες και ακρίδες. Ήπιαμε νερά από δροσερές πηγές και κάναμε πικ νικ στη φύση. Ανακαλύψαμε μικρά χωριά και γνωρίσαμε ανθρώπους με πάθος για τον τόπο τους.

Το όρος Πάικο είναι μαγικό και σε εκπλήσσει σε κάθε στροφή του δρόμου. Σε κάνει να απορείς λίγο γιατί ο τόπος αυτός δεν έχει προβληθεί τουριστικά, γιατί ακόμα και για εμάς τους Θεσσαλονικείς είναι λιγάκι παρεξηγημένος.

 

goumenissa

Μέρα 1η: Την πρώτη μέρα κάναμε μία πανέμορφη διαδρομή μέσα από το Πάικο, απολαμβάνοντας τη θέα προς το βουνό Τζένα. Περάσαμε μέσα από την Αξιούπολη, κατευθυνθήκαμε προς τον Φανό και το Σκρα και κάναμε ένα υπέροχο διάλειμμα μέσα στη φύση, δίπλα στη Γαλάζια Λίμνη. Στη συνέχεια περάσαμε από τα Μεγάλα Λιβάδια, όπου και φάγαμε, και μέσα από ένα υπέροχο γραφικό χωριό, την Καστανερή, καταλήξαμε στη Γουμένισσα. Το βράδυ, και αφού κοιμήθηκε η Ολυμπίκα, μας βρήκε με γεύσεις τοπικών κρασιών στον Ξενώνα μας.

proino

Μέρα 2η: Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε με σπιτικό πρωινό σαν αυτά που τρως μόνο στα χωριά: μαρμελάδες φτιαγμένες με μεράκι, ελληνικό καφέ, κέικ και χυμό πορτοκάλι. Πήραμε και πάλι τους δρόμους. Κατευθυνθήκαμε λίγο έξω από τη Γουμένισσα, στο χωριό Κάρπη, όπου απολαύσαμε και πάλι τη φύση, μέσα σε ένα μαγικό τοπίο από νερά, δρυς, πεταλούδες και ήχους της φύσης. Εκεί ανακαλύψαμε και το κτήμα του Τίτου Ευτυχίδη, καλλιεργήσιμο αμπελώνα με  ποικιλίες από ξινόμαυρο και νεγκόσκα. Αγαπάμε το κρασί. Και η Γουμένισσα είναι ένας τόπος που έχει συνδεθεί με το κρασί, το τσίπουρο και τα χάλκινα.

Πώς είναι δυνατόν να ερχόμαστε εδώ για πρώτη φορά;

Δυο μέρες στη Γουμένισσα

Η Γουμένισσα είναι ιδανικό σημείο για εξορμήσεις στην Αρχαία Πέλλα και τη Βεργίνα, τη λίμνη Κερκίνη, τα Θερμά Λουτρά στο Πόζαρ, τη Γαλάζια Λίμνη Σκρα, καθώς και για οινογνωσία στην οινική διαδρομή Γουμένισσας – Πέλλας

Μείναμε στον Ξενώνα Δημοσθένης. Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρία Μουζούρη και την οικογένειά της για την υπέροχη φιλοξενία! 

Στον Ξενώνα λειτουργεί παιδότοπος. Η φύση όμως μας κράτησε κοντά της. Γυρίσαμε με κόκκινα μάγουλα και χαμογελαστά πρόσωπα.

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.