Η Γαλάζια Λίμνη στο Κιλκίς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι ίσως από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της ελληνικής φύσης. Μια καταγάλανη λίμνη ανάμεσα σε δάσος από πλατάνια, φουντουκιές και κισσούς. Αξίζει να περπατήσει κανείς την περιοχή, καθώς κάθε βήμα μπορεί να σε οδηγήσει κάτω από καταρράκτες, μέσα σε σπηλιές, δίπλα σε ποτάμια.

galazia limni1

Οι ήχοι των νερών είναι κατευναστικοί. Σε ξεκουράζουν από τις διαδρομές και σου δίνουν ενέργεια για περπάτημα και νέες ανακαλύψεις. Είναι κάτι σαν μαγικοί συνδυασμοί με τους ήχους των πουλιών, με τις μυρωδιές της άνοιξης που έρχεται.

 

Αγαπάμε τα πικ νικ και χαιρόμαστε όταν βρίσκουμε σημεία με υποδομή για αυτά.  Όχι ότι δε λατρεύουμε να ξαπλώνουμε στην κουβέρτα, που πάντα κουβαλάμε μαζί μας, αλλά να, όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει απλώνουμε τις προμήθειες μας πάνω σε ένα από τα ξύλινα τραπέζια και αρχίζει το τσιμπολόγημα. Φρούτα, ξηροί καρποί, πίτες, μας δίνουν δύναμη για την επιστροφή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκλονιζόμαστε στην ιδέα της φορεσιάς που θα φορέσει η ίδια περιοχή αργά την άνοιξη. Πρέπει να ξανάρθουμε με φίλους. Το καλοκαίρι μας είπαν πως μπορείς να φορέσεις το μαγιώ σου και να βουτήξεις σε αυτά τα καταγάλανα νερά. Θα ακολουθήσει κανείς;

Για να πάτε στη Σμαραγδένια λίμνη από τη Γουμένισσα, παίρνετε το δρόμο προς την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο. Συνεχίζετε για Φανό και Σκρα και στη συνέχεια για Κούπα. Ακολουθήστε την ταμπέλα που γράφει “καταρράκτες”. 

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.