Η Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Ρητίνη Πιερίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“ποτέ δεν έχω μετανοιώσει για μια παράκαμψη που έχω κάνει για να επισκεφτώ ένα μοναστήρι ή μία εκκλησία. Με κάποιον τρόπο ο Άγιος πάντα σε ανταμείβει” μου είπε ο Δημήτρης προχθές, λίγο μετά την επίσκεψή μας στον Άγιο Γεώργιο στη Ρητίνη. Και δε μπορούσα παρά να συμφωνήσω.

Εντάξει, η πίστη είναι ένα προσωπικό θέμα. Αν όμως συμφωνείτε, τότε μία πολύ ευχάριστη στάση είναι αυτή στη Μονή, 2 περίπου χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Ρητίνης, πολύ κοντά στο Ελατοχώρι. Μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί, όμως έργα που γίνονται μέσα στο Ναό δείχνουν την προσπάθεια για αναστήλωση.

Ηρεμία κυριαρχεί πάντα στα σημεία που έχουν επιλεχθεί για να χτιστούν μοναστήρια. Κάναμε τη στάση μας, ανάψαμε το κεράκι μας, μυρίσαμε λουλουδάκια και συνεχίσαμε το ταξίδι μας.

agios georgios ritini

 

Η Μονή είναι κτισμένη κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του 15ου αιώνα

Κουβέντες

  • Ιωάννα

    Κωνσταντίνα είμαστε μαζί σου! να μας ταξιδεύεις και εσύ με τα ταξίδια σου!

  • Konstantina Tsobanaki

    Καλό ταξίδι στο paper boat,στην Ιωάννα και σε όλους εμάς που θα σε ακολουθήσουμε σε αυτούς τους δρόμους…είτε είναι κοντινοί – είτε μακρινοί…δεν έχει σημασία!!!Το ταξιδι μετρά και το μεράκι…το χαμόγελο όταν ξεκινάς γι’αυτό και το ακόμη μεγαλύτερο όταν γυρίζεις πίσω,στα ίδια αλλά είσαι ολοκαίνουργιος και φρέσκος με νέες εμπειρίες που έχεις αποκτήσει απ’αυτό…εμείς οι ταξιδιώτες που θέλουμε να γυρίσουμε όλον τον κόσμο , που κάθε φορά θέλουμε να γνωρίσουμε κι έναν νέο τόπο κι απ’τον νέο τόπο εκεί επί τόπου βγαίνει ένας νέος προορισμός!!!Από μικρή με θυμάμαι με μία βαλίτσα ή με έναν σάκο στο χέρι σε αεροδρόμια,σε λιμάνια , σε σταθμούς τραίνων…κι ακόμη βαλίτσες ετοιμάζω με το ίδιο μεράκι και το ίδιο χαμόγελο!!Να ταξιδεύουμε και να χαμογελάμε πάντα!!!

  • Pingback: Δύο μέρες στο Ελατοχώρι Πιερίας - The Paper Boat

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.