Το Μονοπάτι της Αγάπης στην Άνω Μηλιά Πιερίας

Αν και το Μονοπάτι της Αγάπης ανήκει στο Νομό Πιερίας και είναι πολύ κοντά στο Ελατοχώρι, όπου και διανυκτερεύσαμε, δυστυχώς δεν καταφέραμε να το επισκεφτούμε αυτή τη φορά. Είναι και το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός. Παρόλα αυτά ξέθαψα τις φωτογραφίες που είχαμε βγάλει την πρώτη φορά που πήγαμε. Τον Οκτώβριο του 2009. Και μη νομίσετε ότι η Ολυμπίκα δεν είναι μαζί μας. Είναι μέσα στην κοιλιά μου. Μία μέρα πριν γεννήσω. 

monopati agapis collage

Νομίζω ότι ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς αυτό το μέρος. Βρίσκεται στην Άνω Μηλιά. Η διαδρομή από Κατερίνη προς Άγιο Δημήτριο είναι υπέροχη. Για την Άνω Μηλιά στρίβεις κάπου στα μισά αυτής της διαδρομής και όταν φτάσεις στο χωριό είσαι πια σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο.

Το μονοπάτι είναι πανέμορφο, ένα φυσικό μουσείο, με σχετική σήμανση για τις ονομασίες των φυτών και των δέντρων, παγκάκια για πικ νικ με τα παιδιά και τους φίλους, ποταμάκια με γάργαρα νερά και πολλά κάστανα!  Οι φίλοι μου ξέρουν πόσο αγαπώ τα κάστανα. Εκεί ήταν ο μικρός μου παράδεισος!

Πριν το μονοπάτι θα συναντήσετε και τον Ιερό Ναό  της Αγίας Παρασκευής, ενώ στο ψηλότερο σημείο του οικισμού της Άνω Μηλιάς βρίσκεται το  Ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ Κατερίνης (2351023102)

Για φαγητό μπορείτε να επισκεφτείτε την ταβέρνα του χωριού, να συνεχίσετε προς τον Δημάτη στον Άγιο Δημήτριο ή να κουβαλήσετε την τσάντα του πικ νικ και να απολαύσετε τα δικά σας σπιτικά εδέσματα.

Αγία παρασκευή Άνω Μηλιά

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.