Το Πλατανόδασος στη Νεοκαισάρεια Πιερίας

Καμιά φορά κάνεις μία μικρή παράκαμψη από το δρόμο σου, σε κάτι που μοιάζει να είναι ωραίο, και ανακαλύπτεις μία μικρή παραδεισένια αυλή, ένα παιχνίδι της φύσης με τον άνθρωπο.

Το Πλατανόδασος το συναντάει κανείς λίγο έξω από την Κατερίνη, στο δρόμο για Ελατοχώρι, στην περιοχή της Νεοκαισάρειας. Στρίβεις αριστερά. Μήνας Μάρτιος και φαντάζομαι πως την άνοιξη και το καλοκαίρι θα έχει περισσότερη ζωή. Αν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα πως το καλοκαίρι διαθέτει και ένα μικρό ζωολογικό πάρκο με ζωάκια. Παρόλα αυτά, ακόμα και μέσα στην ερημιά ανακαλύψαμε ένα υπέροχο τοπίο, από αυτά που πηγαίναμε ημερήσιες εκδρομές, όταν ήμασταν μικροί.

Η φύση είναι μαγική και μπορείς να την ανακαλύψεις σε κάθε πτυχή αυτού του τόπου.

Αρχή της άνοιξης. Η φύση ξυπνάει. Οι ήχοι του νερού μας ακολουθούσαν. Γνωρίσαμε κάθε λογής φύλλα και δέντρα. Σπίτια από μυρμήγκια που έμοιαζαν με πύργους. Περπατήσαμε και γεμίσαμε λασπόνερα.

-Πήραμε αλλαξιές για την Ολυμπία;

-Και σου το είπα, ότι κάτι ξεχάσαμε πάλι!

 

platanodasos collage

Υπέροχη διαδρομή που μπορείς να κάνεις και με ποδήλατο.

Κουβέντες

 • Ιωάννα

  Να είστε καλά Δημήτρη και Μαρία. Μόλις διορθώθηκε. τι μπέρδεμα! Μαρία, κάτι καταλάβαμε από τη διαμόρφωση του χώρου και να που μας το επιβεβαιώνεις. Θα περάσουμε με την πρώτη ευκαιρία γιατί η περιοχή έχει τόσες πολλές ομορφιές ακόμη! Θα χαρούμε να μας προτείνετε και άλλα.

 • Δημητρης

  Απλά ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για την όμορφη παρουσίαση του χώρου μας !!!! Αλλά….μια μικρή διευκρύνιση, το Πλατανόδασος βρίσκεται στο 7ο χιλ. Κατερίνης-Ελασσόνας.

  Ευχαριστούμε και πάλι !!!!

 • Μαρία Χαλκίδου

  μια μικρή διόρθωση με όλο το θάρρος … στο δρόμο για Ελατοχώρι και όχι Λιτόχωρο 🙂

  Επίσης… ίσως να πρέπει να επιστρέψετε… τώρα το καλοκαίρι με μπόλικες φυσικά αλλαξιές για την Ολυμπία, καθώς λειτουργεί το αναψυκτήριο στο Πλατανόδασος και έχει και φουσκωτά στα οποία η μικρή μπορεί να παίξει (εκτός από τις κούνιες που έχετε δει) αλλά έχει και έναν μίνι ζωολογικό κήπο στον οποίο η Ολυμπία μπορεί να δει και ελαφάκια αλλά και άλλα ζωάκια 🙂

 • Pingback: Δύο μέρες στο Ελατοχώρι Πιερίας - The Paper Boat

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.