Ελευθερούπολη Καβάλας

eleyteroupoli

Η Ελευθερούπολη είναι μία από αυτές τις πόλεις που γεμίζουν φωτογραφικά το μυαλό μου αφού η βόλτα στον ιστορικό οικισμό είναι κάτι σαν πέρασμα σε μία άλλη εποχή. Παλιές καπναποθήκες, μισογκρεμισμένα σπίτια, άλλα καλοδιατηρημένα, πλακόστρωτα σοκάκια, σε κάνουν να φαντάζεσαι παιδιά να παίζουν ξυπόλητα στους δρόμους και γιαγιάδες να μαγειρεύουν στις αυλές. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος.

Δε βαριόμαστε ποτέ να περπατάμε σε τέτοιες γειτονιές. Πάντα ανακαλύπτεις κάτι μοναδικό για να παίξεις ή για να φωτογραφίσεις. Είναι σαν υπαίθρια Λαογραφικά Μουσεία. Αξίζει νομίζω να κάνετε μία στάση και να συνεχίσετε με όμορφες διαδρομές γύρω από την Ελευθερούπολη. Διαβάστε περισσότερα για την Ορεινή Περιοχή του Δήμου Παγγαίου εδώ

elefteroupoli

 

 

Κουβέντες

  • Ελίνα Οικονομοπούλου

    Η Ελευθερούπολη, είναι ακριβώς όπως περιγράφεται στο κείμενο! Κάποια σημεία της, θυμίζουν «σκηνικό»… Υπέροχες, είναι οι διαδρομές στο όρος Παγγαίο, μετά το χωριό Ακροβούνι προς το χιονοδρομικό κέντρο, με απέραντη θεά στα υψηλότερά του σημεία, ακόμη και μέχρι τη θάλασσα και τη Θάσο! Καταπληκτική επίσης είναι η θέα προς τους Φιλίππους και τα χωριά της Δράμας, από έναν ξενώνα το «Δασικό χωριό» που δυστυχώς δε λειτούργει πια! Στάση για καφέ στο «Πευκόραμα» (μετά το Ακροβούνι, στην είσοδο της Ελευθερούπολης), με πανοραμική θέα την Ελευθερούπολη (ελπίζω να λειτουργεί…!). Για τους καλοκαιρινούς τύπους, αξίζει μια βόλτα στους Αμμόλοφους (λίγο πιο έξω από την Ν. Πέραμο) και μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της απέραντης ακροθαλασσιάς.

  • Pingback: Δύο μέρες στις Ελευθερές Καβάλας - The Paper Boat

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.