Ν. Πέραμος Καβάλας

Πέραμος

 

Η Νέα Πέραμος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Δήμου Παγγαίου και απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα από την Καβάλα.  Είναι από τις καλύτερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της περιοχής με διασημότερη την παραλία των αμμολόφων η οποία είναι μία μεγάλη παραλιακή έκταση με τέσσερις όρμους, με λευκή άμμο και σμαραγδένια ρηχά νερά. Έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Μεταξύ της Νέας Περάμου και της παραλίας των Αμμολόφων βρίσκονται τα ερείπια της Οισήμης, μία από τις αρχαιότερες πόλεις, που ιδρύθηκαν τον 7ο π.Χ. αιώνα. Μπορείτε να ανεβείτε τον λόφο και να δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Βρασίδα.

Εμείς επισκεφτήκαμε τη Νέα Πέραμο τον Απρίλιο, οπότε δεν είχαμε την τύχη να βουτήξουμε στα γαλάζια νερά της. Περπατήσαμε όμως στην Παραλία της και μυρίσαμε τη θάλασσα και την άνοιξη που είναι στο κατώφλι. Δεκάδες γραφικά ταβερνάκια με ολόφρεσκα ψάρια, παιδική χαρά, super market μας έδωσαν την εικόνα ότι είναι ένας τουριστικός προορισμός που μπορεί να καλύψει τις βασικές απαιτήσεις μίας οικογένειας.

Εάν δε σας αρέσουν τα πολύβουα μέρη, και αναζητείτε την ηρεμία στις διακοπές σας, σκεφτείτε την πιθανότητα να μείνετε στο γραφικό χωριό των Ελευθερών, μόλις 7 χλμ από τη Ν. Πέραμο, συνδυάζοντας έτσι τη βουνίσια ηρεμία με την αναζωογονητική θάλασσα. Στο χωριό Ελευθερές υπάρχει ο Ξενώνας Olive Hill.

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.