Δύο μέρες στις Ελευθερές Καβάλας

Οι Ελευθερές είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με πλούσια αρχαία ιστορία και φυσική ομορφιά. Δεν είναι από τα μέρη που επιλέγεις για να μείνεις, εκτός και αν εκεί βρίσκεται το Olive Hill: μία διώροφη κατοικία μέσα σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, πρόσφατα ανακαινισμένη με οικολογικά υλικά και πολύ μεράκι!

Μας κίνησε το ενδιαφέρον, πώς ένας τέτοιος τόπος μπορεί να αποτελέσει μία απολαυστική εμπειρία για όλη την οικογένεια, αφού τα μέλη της μπορούν εκτός από τις εκδρομές στα κοντινά αξιοθέατα και τις γαλάζιες παραλίες  να μάθουν και πολλά χρήσιμα για τις βιολογικές καλλιέργειες, να αρμέξουν κατσίκες, να ταΐσουν κότες, να φτιάξουν μαρμελάδα από κουμκουάτ ή ψωμί και πίτα.

Ελευθερές Καβάλας

Με ορμητήριο τις Ελευθερές επισκεφτήκαμε τη Νέα Πέραμο, το Παλαιοχώρι , την Ελευθερούπολη, τη Μονή Εικοσιφοίνισσας και την Καβάλα. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πόσο κοντά είναι από τις Παραλίες των Αμμολόφων, που φημίζονται για την παντακάθαρη και ρηχή θάλασσα, ιδανική για παιδιά!

Από το χωριό Ελευθερές μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τους Φιλίππους, τον ποταμό Νέστο (45χλμ), το Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών (40χμ+) καθώς και το Πυλοθεραπευτήριο Κρηνίδων (20χμ+).

Μείναμε στο Olive Hill, σε μία διώροφη κατοικία κτισμένη μέσα σε ένα βιολογικό κτήμα 3 στρεμμάτων . Ευχαριστούμε πολύ την Μαριάνθη Καλαϊτζη για τις πίτες της, τις μαρμελάδες της και την υπέροχη φιλοξενία! 

Η Μαριάνθη εκτός από μία καλή οικοδέσποινα είναι και μία πολύ καλή μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα. Μπορείτε να δείτε δημιουργίες της, στη σελίδα της στο Facebook: Marianthi’s Kitchen.

 

 

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.