Ο Εθνικός Κήπος στην Αθήνα

Ο Εθνικός Κήπος είναι ο πρώτος οργανωμένος χώρος διακοσμητικού πρασίνου στη Νεότερη Ελλάδα_ λέει η επιγραφή. Έχει έκταση 154.000μ²_ γράφει λίγο πιο κάτω. Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο που μετονομάστηκε σε Αμαλίας προς τιμήν της, αφού αυτή οραματίστηκε τον κήπο.

Εθνικό Πάρκο

Είναι υπέροχο να μπορείς να βρεις ένα τέτοιο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Στο κέντρο μιας ελληνικής πόλης, γιατί σε άλλες, Ευρωπαϊκές, είναι απλώς το αυτονόητο. Ένα δροσερό και ήσυχο σημείο, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει, να τρέξει, να διαβάσει, ή απλώς να κυνηγήσει πάπιες και να πετάξει πέτρες στις λιμνούλες. Μετά από τόσες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας ήταν το ιδανικό σημείο για ένα διάλειμμα!

Μέσα στον Εθνικό Κήπο υπάρχει καφέ, που προσφέρει και μεζέδες, ζωολογικός κήπος, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά. Όπως καταλαβαίνετε κατευθυνθήκαμε με βήμα ταχύ προς την Παιδική Χαρά. Τη μυρίζεται από μακριά. Εγώ πάλι τις αποφεύγω. Μαζί και τις κλασικές αναπόφευκτες ερωτήσεις των μαμάδων τύπου “πόσο χρονών είναι, τρώει φρούτα, πότε έβγαλε τα πρώτα δόντια κλπ.” _ boring.

Στο εθνικό πάρκο

Είδαμε μεγάλες κυρίες να κάθονται στα παγκάκια και να τα λένε. Κυρίους με σκύλους και νεαρούς να κάνουν τζόκινγκ. Χάρηκα που είδα ένα τόσο όμορφο πάρκο αλλά και λυπήθηκα που, ενώ ήταν Κυριακή πρωί, είχε τόσο λίγο κόσμο. Έφερα στη μνήμη μου το Πάρκο του Amsterdam, το Vondelpark, που σφύζει από ζωή τέτοια εποχή. Παραστάσεις, πικ νικ, μουσική, χοροί, παιχνίδια στο γρασίδι και ποδήλατα παντού!

Στην Ηρώδου Αττικού φωτογραφίσαμε και έναν τσολιά.

tsolia3

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του Κήπου μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

Και επειδή βρεθήκαμε στην Αθήνα με αφορμή τις Ψηφιακές Γειτονιές  είχα τη χαρά να ακούσω στο Συνέδριο τους εκπροσώπους της  ΜΚΟ Παραδείγματος Χάριν, Stephan Buerger και Δημήτρη Κουρκουμέλη, οι οποίοι με τη σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουν ξεκινήσει τις μελέτες και τα έργα για ανακαίνιση των παιδικών χαρών της Αθήνας, με γνώμονα τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητά τους.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.