Ένιωσα χαρά μικρού παιδιού

Ένιωσα χαρά μικρού παιδιού.

Σαν να κάνεις κάτι σημαντικό και ο άλλος να θέλει να μάθει τη συνέχεια. Και να σε ρωτάει όλο έξαψη: “και μετά; και μετά;”

Σαν να βλέπεις τη χαρά και το θαυμασμό της μαμάς και του μπαμπά στην πρώτη σου σχολική γιορτή, την ώρα που απαγγέλεις το ποίημα. 

Έδωσα την πρώτη μου συνέντευξη. Ναι, σε αληθινή δημοσιογράφο. Δεν είναι όμως αυτό. Είναι που με συγκίνησε το πραγματικό της ενδιαφέρον.

Τι σας έλεγα; Α, ναι. Ένιωσα χαρά μικρού παιδιού.

Με ρώτησε: “Ένα σχόλιό σου στο Facebook μου έκανε εντύπωση και με συγκίνησε, έλεγες: «βλέπω τα μάτια της Ολυμπίας διαφορετικά μετά από κάθε εκδρομή. Σαν να ωριμάζει». Τι σου «διδάσκουν» τα ταξίδια παρέα με τη μικρή;” Και εγώ της απάντησα: Μου διδάσκουν τη χαρά της ζωής. Την ευγνωμοσύνη που ένας τοσοδούλης ανθρωπάκος είναι μαζί μας. Δε θέλουμε με τίποτα να την αφήσουμε στη γιαγιά και να της στερήσουμε όλες αυτές τις εικόνες. Είναι μεγάλο παραμύθι πως τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν και δε θυμούνται τα ταξίδια. Είναι ένα άλλοθι για τους γονείς. Εντυπώνονται όλα μέσα τους, γεμίζουν αυτοπεποίθηση, χαίρονται που μοιράζονται τόσα με τη μαμά και τον μπαμπά. Και έχω απόδειξη για αυτό: τα μάτια της Ολυμπίκας.

Ένιωσα χαρά μικρού παιδιού γιατί αρχίζω πια να μιλάω. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη

the little soul

Και για εσάς που απορείτε γιατί επέλεξα αυτή τη φωτογραφία, για να διανθίσω την μικρή μου ιστορία, έχω να σας πω αυτό: για τα πολλά σκαλιά και την πολύχρωμη λεπτομέρεια.

Photo by Anne Wick via  www.thislittlesoul.com 

Τι είναι το Publishit Magazine; {Άνθρωποι, σκέψεις, παρέες, εικόνες, έμπνευση, μουσική, ταινίες, ερωτήσεις, πολιτισμός, φωτογραφία, άποψη, Θεσσαλονίκη, ταξίδι, social media, Αθήνα, κόσμος, συνταγές, DIY, Γαλλία, party, συνεντεύξεις, Λονδίνο, γνώμες, τεχνολογία όλα όσα μας κινητοποιούν και μας κάνουν να αναφωνούμε «oh publiSHIT»! } υποστηρίζουν. Το αγαπώ για τη θετική του ενέργεια!

Ευχαριστώ τη Μαριάννα Τανάγια

Κουβέντες

 • Marianna

  Δεν την είχα δει αυτή την ανάρτηση. Με συγκίνησες…

  • Ιωάννα

   Μαριάννα μου σε ευχαριστώ πολύ <3

 • Μαριάννα Τανάγια

  Eύχομαι ν’ακολουθήσουν πολλές χιλιάδες συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες θα μας ταξιδεύεις και θα μας εμπνέεις! Εγώ ευχαριστώ πολύ γιατί μου υπενθυμίζεις ότι δεν πρέπει να εφησυχάζω και να επαναπαύομαι! Φιλιά!

  • Ιωάννα

   🙂 σιγά να μη με βαρεθείτε κιόλας! Λίγες και καλές!

 • Callie by Anthomeli

  Μπράβο Ιωάννα μου και εις ανώτερα! Σε αγαπάμε γιατί κάνεις πολύ καλή δουλειά και χαιρόμαστε που θα αρχίσουμε να διαβάζουμε και περισσότερο Εσένα!!! Callie by Anthomeli

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.