Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

“Το 2009 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ξεκίνησε τη λειτουργία του νέου της παιδικού τμήματος με το όνομα “Τα Μαγικά Κουτιά”. Την κατασκευή του νέου παιδικού τμήματος χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. To 2010 βραβεύτηκε με το Βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών.” Πηγή: el.wikipedia.org

Έκτοτε έγιναν τόσα πολλά πράγματα. Ένας άνθρωπος εμπνεύστηκε χρωματιστές βιβλιοθήκες για όλη την Ελλάδα. Χρωματιστές στην καρδιά, όχι μόνο στα έπιπλα και τους τοίχους. Έτσι ιδρύθηκε το Future Library και μόλις πέρσι ανακαινίστηκαν 8 βιβλιοθήκες (έξι στη Θεσσαλονίκη, μία στο Κιλκίς και μία στις Σέρρες) ενώ φέτος αναμένεται να ανακαινιστούν πολύ περισσότερες.

Πέρσι έγινε και το πρώτο συνέδριο Future Library, όπου άνθρωποι εμπνεύστηκαν, μοιράστηκαν ιδέες, αντάλλαξαν απόψεις. Αν σου αρέσουν τα βιβλία, τα παιδιά, η δια βίου μάθηση, η δημιουργικότητα, δεν έχεις παρά να γνωρίσεις αυτή την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το όνειρο του Ιωάννη Τροχόπουλου και αγγίζει πια όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα μαζί, μοιράζεται το όραμά του και μας θυμίζει πως τα πάντα είναι εφικτά. 

Αν περνάς από τη Βέροια, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τη Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη της. Αξίζει να δεις το πάθος των ανθρώπων για τα βιβλία αλλά και την τεχνολογία, την έμπνευση κρυμμένη σε κάθε της γωνίτσα, τα βιβλία που χαμογελούν, τα παιδιά και τους βιβλιοθηκονόμους που συνυπάρχουν. Την αρχή αυτού του οράματος που αγγίζει πια εμάς και τα παιδιά μας.

Στη γειτονιά μου βρίσκεται η Παιδική Βιβλιοθήκη της Ορέστου και αγαπάμε να την επισκεπτόμαστε με την Ολυμπία γιατί κυλιόμαστε στο πράσινο χορτάρι, διαβάζουμε βιβλία, η Μοσχούλα μας δείχνει πως να φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές και στο τέλος δανειζόμαστε και βιβλία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Δηλώνω και δημόσια πως είμαστε Library Fans! 

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.