Ένα πρωινό με τους Προσκόπους στο Λιβάδι

 

Πρόσκοποι

Το Λιβάδι είναι το χωριό μου. Εκεί έπαιξα τα πρώτα μου μήλα. Εκεί συνάντησα τις πρώτες μου πυγολαμπίδες. Κάθε Πάσχα και καλοκαίρι μας φόρτωναν στο αυτοκίνητο και μας άφηναν στη γιαγιά και στον παππού, εμένα και την λίγο μεγαλύτερη ξαδέρφη μου. Κάναμε δυνατές φιλίες και παίζαμε μέχρι να πέσει η νύχτα. Αναμνήσεις δυνατές και αναμφισβήτητα παντοτινές. Το βράδυ σκεπαζόμασταν με κουβέρτα.

Είναι ένας πανέμορφος τόπος, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη που αξίζει όλοι κάποια στιγμή να επισκεφτούν. Ένα από αυτά τα γνήσια χωριά που αξίζει να τα περπατήσεις και να κάνεις πικνικ μέσα στα δάση του. 

Εκεί βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και οι Βαθμοφόροι του Κλάδου Λυκοπούλων από όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της 33ης Σχολής Κατασκηνωτικής Τεχνικής.

Παπαρούνες στο Λιβάδι

Τους συναντήσαμε στο Ξωκκλήσι της Παναγίας, εκεί όπου κάθε χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται το πανηγύρι. Εκείνο με τα καζάνια με τη φασολάδα και το χύμα κρασί. Και τα παιχνίδια και τους χορούς.

Παναγία

Νέοι άνθρωποι έπαιζαν μέσα στο δάσος. Επινοούσαν παιχνίδια και δημιουργούσαν δεσμούς. Μάθαιναν να μοιράζονται και να φωνάζουν δυνατά. Γελούσαν. Αγαπούσαν τη φύση. Μάθαιναν βιωματικά. Αυτοί οι Βαθμοφόροι θα είναι,  αυτό το καλοκαίρι,  οι αρχηγοί των Λυκοπούλων σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Λίγο μετά καθήσαμε στην Πλατεία του χωριού και τους μίλησα για τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το The Paper Boat και τις Πυγολαμπίδες στο κλουβί. Φτιάξαμε και χάρτινα καραβάκια. Μιλήσαμε για τα παιδιά και τη φύση, τη δημιουργική απασχόληση, τη βιωματική μάθηση και τη χαρά του να μοιράζεσαι.

collage στο Λιβάδι

Ξέχασα να τους πω ότι σε αυτό το χωριό παντρεύτηκα.

Προσκοπισμός και κατασκήνωση. Δύσκολο να το περιγράψεις. Είναι περισσότερο βίωμα, σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους όχι. Εγώ πάντως έζησα κάτι μοναδικό. Έφυγα ελαφρύτερη. Γεμάτη με εικόνες και σκέψεις.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και να καλέσετε στα τηλέφωνα που θα βρείτε για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

me olympia livadi

ΥΓ. Φύγαμε με το μεγαλύτερο χαμόγελο. Και το καλύτερο; Η Ολυμπία ξετρελάθηκε από χαρά!

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.