Οι Φίλιπποι στην Καβάλα

PicMonkey Collage

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος επισκέπτης της Αρχαίας Πόλης των Φιλίππων είναι υπέροχη καθώς ο περιβάλλοντας χώρος είναι εξαιρετικά προσεγμένος, πράσινος και καθαρός. Δε μπορώ να μην αναφέρω το καφέ που υπάρχει στην είσοδο, καθώς και την παιδική χαρά και τα παιχνίδια, που υποδηλώνουν την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών και παιδιών μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών.

Αρχαίο Θέατρο Φιλιππων

“Η πόλη γνώρισε περίοδο ακμής στους ελληνιστικούς χρόνους, οπότε απέκτησε το τείχος της, θέατρο, δημόσια οικοδομήματα και ιδιωτικές κατοικίες. Η διέλευση της Εγνατίας Οδού μέσα από τους Φιλίππους τον 1ο αι. π.Χ προσέδωσε στην πόλη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς τη μετέτρεψε σε σημείο αναφοράς της περιοχής.” γράφει το φυλλάδιο που μας δόθηκε κατά την έκδοση των εισιτηρίων μας (3€ το άτομο).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παίξαμε πολύ. Χορέψαμε πάνω σε πλάκες, υποδυθήκαμε ρόλους στη μέση του θεάτρου, καθήσαμε στα χώματα και η Ολυμπία έχασε δυο τρεις φορές το καπέλο της.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εντυπωσιαστήκαμε από όσα είδαμε. Δε θυμόμασταν πολλά από την ιστορία αλλά ένιωθες πως σε αυτόν τον χώρο έγιναν σπουδαία πράγματα. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Δεν περιηγηθήκαμε απλώς διαβάζοντας πινακίδες και ιστορικές αναφορές. Τι σημασία θα είχε άλλωστε, για εμάς ή για την Ολυμπία;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Παίξαμε, γεμίσαμε τα νύχια με χώματα και φάγαμε βερύκοκα. Αυτά θα θυμόμαστε. Και την περηφάνια του να είσαι Έλληνας.

Σε αυτόν τον χώρο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου

 

 

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.