Βόλτες στην Πόλη της Καβάλας

Καβάλα

Με την Καβάλα έχουμε μία περίεργη σχέση. Όταν αποφασίζουμε να την επισκεφτούμε συμβαίνει πάντα κάτι περίεργο. Καταρρακτώδης βροχή, αφόρητη κίνηση στους δρόμους, αρρώστιες και πόσα ακόμα. Έτσι και αυτή τη φορά μας έπιασε πολλή βροχή, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Επιμέναμε και έτσι δικαιωθήκαμε.

ψ

 

Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, οι Κυριακές στην πόλη είναι εξαιρετικά ήσυχες. Εξαφανίζονται όλοι. Το Τουριστικό Γραφείο είναι κλειστό (τις Κυριακές) και κανείς δεν ξέρει που είναι το Λαογραφικό Μουσείο. Έτσι πήραμε τους δρόμους και τα σοκάκια.

Εάν βρεθείτε στην Καβάλα με τα παιδιά σας να θυμηθείτε να παίξετε μαζί τους το Παιχνίδι Πόλης που σχεδίασε ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου, φιλόλογος  και δημιουργός των Εκδόσεων «Σαΐτα». Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για παιχνίδι και γνωριμία με ιστορικά στοιχεία και σημεία της πόλης.

 

PicMonkey Collage2

Καβάλα

Το λιμάνι, οι καπναποθήκες, τα γραφικά σοκάκια, το καρνάγιο, η ιχθυόσκαλα, οι καμάρες. Όλα συνθέτουν μια μοναδική πόλη που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε!

Εδώ θα ενημερωθείτε για όλα τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην Καβάλα ενώ στο www.alternatrips.gr θα βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για καφέ, φαγητό και βόλτες: όλες από ανθρώπους που τα αγαπούν και τα επισκέπτονται τακτικά!

Κουβέντες

 • Pingback: Δύο μέρες στις Κρηνίδες Καβάλας - The Paper Boat

 • Ιωάννα

  sounds so challenging!!! φιλιά πολλά Αθηνά!

 • Athina

  Το Alternatrips ευχαριστεί για την αγάπη που του δείχνετε!!

  Σας περιμένουμε ξανά στην Καβάλα μέσα στο καλοκαίρι, να σας ξεναγήσουμε εμείς σε μέρη που ξέρουμε καλύτερα απο τον καθένα.

  Φιλάκια <3

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.