Δύο μέρες στις Κρηνίδες Καβάλας

 

Krinides kavalas

Ήταν από αυτές τις φορές που η επιλογή του προορισμού έγινε με αφορμή ένα Φεστιβάλ. Νομίζω ότι δε θα επιλέγαμε ποτέ τις Κρηνίδες σαν εκδρομικό προορισμό. Παρόλα αυτά εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την τοποθεσία όσο και από τη φιλοξενία! Ο τόπος ξεχυλίζει από μια απροσδιόριστη ηρεμία και καθαρή ενέργεια, κάτι που νομίζω ότι θα θυμόμαστε για καιρό.

Η τοποθεσία των Κρηνίδων είναι ένα πολύ κομβικό σημείο καθώς είσαι σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, τους Φιλίππους, το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, την πόλη της Καβάλας, τους Αμμόλοφους, το Πηλοθεραπευτήριο. Πολύ κοντά είναι και η πόλη της Δράμας.

Αφιερώσαμε το Σάββατο το απόγευμα στο Φεστιβάλ Wood Water Wild. Μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα καταπράσινο μονοπάτι, το οποίο σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφτεί με τους φίλους ή την οικογένειά του!

Το πρωί της Κυριακής επισκεφτήκαμε το χωριό της Παλιάς Καβάλας, το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας και το μεσημεράκι τριγυρίσαμε στην Πόλη της Καβάλας. Αργά το απόγευμα χαλαρώσαμε στις Κρηνίδες, μέσα στις ήσυχες εγκαταστάσεις του Πηλοθεραπευτηρίου και του -σε απόσταση αναπνοής- ξενοδοχείου μας.

Τα μάτια μας χαλάρωσαν στο απογευματινό δειλινό και την επίπεδη, αλλά τόσο εντυπωσιακή, φύση της περιοχής! Μετά από πολύ καιρό ένιωσα την απόλυτη ξεκούραση.

Την Δευτέρα το πρωί επισκεφτήκαμε τους Φιλίππους και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε την εκδρομή με μπάνιο στους Αμμόλοφους: αντηλιακά, καπέλα, κουβαδάκια και κοχύλια! Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά όλης της οικογένειας! Καλώς ήρθες Καλοκαίρι! 

Υστερόγραφο: Σε αυτή μας την εκδρομή είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε ένα εξαιρετικό Sauvignon Blanc από το Κτήμα Χατζηγεωργίου, ένα επισκέψιμο Οινοποιείο που βρίσκεται στην Κάρυανη Καβάλας και το οποίο θα επισκεφτούμε σίγουρα σε μία μελλοντική μας εξόρμηση!

Krinides hotel yannis

Μείναμε στο Hotel Yannis. Ευχαριστούμε πολύ τον Ηλία Κουμουλίδη για την υπέροχη φιλοξενία. 

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.