7 λόγοι για να επισκεφτεί μια οικογένεια τη Θεσσαλονίκη

Thessaloniki

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας και μία από τις ομορφότερες αυτής. Είναι μια πόλη ζωντανή, γεμάτη νέους, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο, και είναι τοποθετημένη σε εξαιρετικά κομβικό σημείο, από όπου μπορείς να επισκεφτείς πολλές άλλες πόλεις και σημαντικά σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η οικογένεια έχει πολλούς λόγους να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, μερικοί από τους οποίους είναι οι παρακάτω:

  • Για την ιστορία – πολιτισμό της: Με περίπου 30 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αλλά και πάρα πολλά ρωμαϊκά, βυζαντινά, οθωμανικά και άλλα μνημεία, αποτελεί σίγουρα μια υπέροχη εκπαιδευτική πρόταση για οικογένειες που θέλουν να ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας.
  • Για τις τέχνες – εκδηλώσεις της: Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει πάρα πολλές ομάδες που δημιουργούν εξαιρετικές παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά που τους αρέσει το θέατρο, το κουκλοθέατρο, η μουσική και τα εικαστικά εργαστήρια. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και προτίμηση.
  • Για τα εμπορικά της καταστήματά. Μια ωραία αφορμή για επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη είναι τα ψώνια και η βόλτα στην αγορά της. Το κέντρο της πόλης είναι πολύ όμορφο και μπορεί κανείς να το εξερευνήσει εύκολα. Γεμάτο με καταστήματα αλλά και καφέ και εστιατόρια, κάποια από τα οποία είναι αρκετά φιλικά προς τις οικογένειες, ώστε να κάνει κάποιες στάσεις και να συνεχίσει τις αγορές. Πόλος έλξης είναι και τα εμπορικά κέντρα της πόλης, όπου μπορεί κανείς να περάσει πολλές ώρες γεμάτες με ψώνια και διασκέδαση.
  • Τα πάρκα ψυχαγωγίας της, όπως το magic park, η waterland και το πλανητάριο με το τεχνοπάρκο. Προσφέρουν στιγμές ψυχαγωγίας και παιχνιδιού τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους επισκέπτες τους!
  • Για την παραλία της. Σημείο κατατεθέν της πόλης, με τον Λευκό Πύργο να δεσπόζει κεντρικά και επιβλητικά. Η ανάπλασή της έχει ολοκληρωθεί και ξεκινάει από το Λιμάνι έως και το Μέγαρο Μουσικής. Διαθέτει 13 θεματικά πάρκα και αποτελεί υπέροχη αφορμή για βόλτα, πικ νικ και ποδηλατάδα. Και να ξέρετε πως η βόλτα μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και την Πλαζ Αρετσούς, όπου θα κάνετε ένα διάλειμμα στο αναψυκτήριο με την μοναδική παιδική χαρά πάνω στην αμμουδιά, με θέα τον Όλυμπο.
  • Για την κουζίνα της. Δεν είναι μόνο η ποιότητα της κουζίνας αλλά γενικότερα η food κουλτούρα της πόλης. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να αποφύγετε τα πολύ τουριστικά μαγαζιά και χαθείτε μέσα σε στενά και μυστήριες γειτονιές καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα παιχνίδι φαντασίας και μυστηρίου με τα παιδιά σας!
  • Για την Χαλκιδική. Κατηγορία από μόνη της η Χαλκιδική, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά. Ιδανικός προορισμός για οικογένειες καθώς τα νερά είναι ζεστά και ρηχά (με εξαιρέσεις φυσικά) και πολλές από τις παραλίες διαθέτουν γαλάζια σημαία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Οδηγός Εκδηλώσεων και Ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και την οικογένεια 

www.pigolampides.gr

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης

www.thessaloniki.travel

Thessaloniki Sightseeing

www.thessaloniki-sightseeing.com

Ενοικίαση Ποδηλάτων

www.thessbike.gr

Πως να έρθετε

Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να έρθετε μέσω στεριάς, αέρος και θάλασσας, καθώς διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και ένα καλό οδικό δίκτυο που τη συνδέει με την Εγνατία Οδό.

Εάν έρθετε χωρίς δικό σας μεταφορικό μέσο, η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη αποτελεί μια καλή ιδέα, καθώς μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα και άμεσα σε άλλες κοντινές πόλεις ή τουριστικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική.

Βρείτε  εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη.

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.