Το Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης “Οικουμένη” στην Ξάνθη

mouseio paidikis texnis oikoumeni 6

Το Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης “Οικουμένη” βρίσκεται στη Συδινή Ξάνθης, στο δρόμο για Πόρτο Λάγος.

Είχαμε τη μεγάλη χαρά να γνωρίσουμε την Κα Λίτα Μαυρογένη, Πρόεδρο του Μουσείου και εμπνεύστρια αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία μας μίλησε με λόγια αγάπης για την τέχνη, το παιδί και την ελεύθερη έκφραση.

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινής ωφελείας, αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού. Διοργανώνει πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα και διεθνείς διαγωνισμούς και με το έργο της προβάλλει τις άρρητες αξίες της οικουμενικότητας και το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Έχει θεσμοθετήσει κάθε 2 χρόνια να γίνεται στην Ξάνθη η παγκόσμια Biennale παιδικής ζωγραφικής!

Είχαμε τη μεγάλη χαρά μα μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να απολαύσουμε μοναδικές ζωγραφιές παιδιών, πραγματικά αριστουργήματα και να ελπίσουμε πως θα την επισκεφτούμε ξανά όλοι μαζί στα πλαίσια μιας επόμενης εκδρομής μας!

Η Κα Έλενα Τονικίδη, ψυχολόγος, εικαστικός- art-therapist,  γράφει σε σχετικό της άρθρο για την τέχνη και τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις λέξεις της Judith Rubin για τίτλο: “Το παιδί είναι ο ουρανός όλων των χρωμάτων, είναι ένα ωκεανός λύπης όταν πονάει, ένα πυροτέχνημα όταν γελάει.” Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

1047mouseio paidikis texnis oikoumeni4

mouseio paidikis texnis oikoumeni 7

mouseio paidikis texnis oikoumeni3

mouseio paidikis texnis oikoumeni

mouseio paidikis texnis oikoumeni 9

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.