Ένα τριήμερο με φίλους στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

livadi thessalonikis

Μας αρέσουν τα ταξίδια. Και επιλέγουμε συνήθως προορισμούς στους οποίους δεν έχουμε πάει. Δεν ισχύει το ίδιο με το Λιβάδι. Το χωριό των παιδικών μου χρόνων, τόσο όμορφο, απλό και κοντινό από το σπίτι μας είναι πολλές φορές το ορμητήριό μας. Πηγαίνουμε για να εισπνεύσουμε καθαρό αέρα, για να δούμε ζώα, για να μαζέψουμε κάστανα, για να παντρευτούμε!

Θα σου αρέσουν πολύ οι εικόνες που θα δεις από την περσινή μας βόλτα στο κάτασπρο από χιόνια δάσος, θα σου αρέσουν πολύ και οι εικόνες από την ανοιξιάτικη βόλτα και τα παιχνίδια μας με τους προσκόπους. Κάθε εποχή είναι διαφορετική στο Λιβάδι, με διαφορετικά χρώματα και αισθήσεις να ζωντανεύουν.

Αυτή τη φορά πήγαμε για ένα ολόκληρο τριήμερο με φίλους στον υπέροχο ξενώνα – σπίτι της Στέλλας. Ένα παλιό σπίτι του 1895, που ανακατασκευάστηκε με πολλή αγάπη και μεράκι, κάτι που θα το καταλάβετε με την πρώτη ματιά από τις λεπτομέρειες σε κάθε χώρο. Για μένα ήταν πολύ συγκινητικό καθώς πολλά από τα έπιπλα και αντικείμενα που βρήκα μέσα σε αυτό, ήταν ίδια με αυτά που είχε η γιαγιά μου στο σπίτι μας στο χωριό και έτσι ήταν ένα ταξίδι στις αναμνήσεις.

Ο καιρός στο Λιβάδι είναι πάντα πιο βαρύς από αυτόν στη Θεσσαλονίκη, και έτσι μας κράτησε, λόγω βροχής και ομίχλης, αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι. Μαγειρική, επιτραπέζια, βιβλία, παιχνίδια για τα παιδιά και καλή παρέα ήταν αυτά που έκαναν την εκδρομή μας αξέχαστη. 

Πολλές φορές ονειρευόμαστε ταξίδια μακρινά, με πολλές δραστηριότητες και φανταχτερές εικόνες, αλλά τελικά μας ξεφεύγουν οι ουσιαστικές στιγμές με τα απλά και τα καθημερινά. 

 livadi louloudia

livadi6

vasilis livadi

livadi louloudia2

livadi4

Από τις πρωινές μας βόλτες στο χωριό

livadi ekklisisa

livadi volta

livadi1

livadi2

livadi3

livadi5

Το Λιβάδι μπορείτε να το επισκεφτείτε για μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο, ενώ φημίζεται για τη γιορτή κάστανου, για το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου καθώς και για την εκκλησιαστική του πασχαλινή ατμόσφαιρα.

Το σπίτι της Στελίνας μπορείτε να το κλείσετε μέσω airbnb ή απευθείας με την Στέλλα στο τηλέφωνο 6973 042789.

xenonas

livadi spiti3

livadi domatio

livadi spiti

livadi spiti2

livadi stella

Η Στέλλα θα φροντίσει να κάνει τη διαμονή σας πολύ ξεχωριστή!

Κουβέντες

Αφήστε ένα μήνυμα, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Paperboat παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.