Συχνές ερωτήσεις

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για αυτή την ιστοσελίδα;

Το 2009 δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη έναν οδηγό εκδηλώσεων για τα παιδιά και την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, τις “Πυγολαμπίδες στο κλουβί”. Μοιραζόμαστε καθημερινά ιδέες για ποιοτικό και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο για παιδιά και γονείς στην πόλη μας. Το καλοκαίρι του 2012 είχαμε την ιδέα να μοιραστούμε και την αγάπη μας για τα ταξίδια και να καλύψουμε μία ανάγκη γονιών που ψάχνουν να βρουν μέρη για να δημιουργήσουν εμπειρίες για αυτούς και τα παιδιά τους. Έτσι δημιουργήθηκε το “The Paper Boat”.

Ποιος εργάζεται πίσω από το “The Paper Boat”;

Μια τριμελής οικογένεια: Η μαμά που επιλέγει προορισμούς, κάνει έρευνα, επιλέγει τόπους διαμονής και γράφει τα κείμενα. Ο μπαμπάς που στηρίζει τη μαμά, κάνει ατελείωτα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, εμψυχώνει τη μαμά αλλά και διορθώνει τα κείμενά της όταν γίνεται υπερβολικά ρομαντική και γραφική. Η κόρη που υπάρχει για να δίνει έμπνευση στη μαμά και στο μπαμπά, που γκρινιάζει αλλά τελικά υπομένει τα ατελείωτα χιλιόμετρα και που τους θυμίζει να ζουν τη ζωή τους και να μην είναι όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή!

Το “The Paper Boat” μοιάζει με blog αλλά και με τουριστικό οδηγό. Τι είναι τελικά;

Είναι ένας συνδυασμός πληροφοριών και εμπειριών. Ο αναγνώστης μπορεί επιλέγοντας κάποιον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ να ενημερωθεί για όλα τα τα φυσικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντά που μπορεί να ανακαλύψει σε κάποιον νομό / πόλη . Η παρουσίαση γίνεται με συνοπτικό τρόπο και παραθέτοντας κάποια επίσημη ιστοσελίδα, από την οποία μπορεί να αντλήσει κανείς περισσότερες πληροφορίες.

Στη συνέχεια μπορεί να αναζητήσει στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ τις προσωπικές μας εμπειρίες, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις ομορφιές μοναδικών τόπων και να παρακινήσουν για ποιοτικό τουρισμό στη φύση και στον πολιτισμό της κάθε περιοχής.

Θα είναι πάντα χαρά μας να επικοινωνείτε μαζί μας για να λύνουμε απορίες σας ή να μας προτείνετε νέα μέρη.

Πως γίνεται η συλλογή των πληροφοριών για έναν τόπο;

Αντλούμε πολύ υλικό από το διαδίκτυο, είτε μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των Δήμων και των Νομαρχιών,  είτε από διάφορα τουριστικά site ή blogs. Πολύ χρήσιμος βοηθός στο ταξίδι μας είναι και οι Οδηγοί “Ανακαλύψτε την Ελλάδα”, τους οποίους είχαμε συγκεντρώσει μέσω της Εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” (μπορείτε να τους προμηθεύεστε ακόμα μέσω του ONLINE SHOP της εφημερίδας). Φυσικά οι προσωπικές εμπειρίες από τα ταξίδια μας και από τις ιστορίες που μας έχουν αφηγηθεί αποτελούν σημαντικό μέρος της έρευνάς μας. Τέλος, καταλυτικό ρόλο παίζουν οι φίλοι που μοιράζονται μαζί μας τις ομορφιές του τόπου τους αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουμε στα ταξίδια μας και είναι πολύ πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Συχνά τους αναφέρουμε ως Ανταποκριτές.

Θα προστεθούν και άλλοι προορισμοί;

Το “The Paper Boat” ταξιδεύει μαζί με εμάς. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε μία έτοιμη εγκυκλοπαίδεια, αλλά μία ζωντανή πλατφόρμα μέσω της οποία θα μπορούμε να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και γνώμες. Ταξιδεύουμε διαρκώς και θα μοιραζόμαστε σε εβδομαδιαία βάση εικόνες που βλέπουμε και σκέψεις που κάνουμε. Εάν είστε ταξιδιώτες μπορείτε να μας στείλετε και εσείς τις σκέψεις σας, τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες, πληροφορίες για προορισμούς, προτάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, ή ό,τι άλλο θέλετε να μοιραστείτε. Η σελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς. 

Είστε τόσο αισιόδοξοι, που πιστεύετε ότι με αυτήν την οικονομική κρίση οι Έλληνες ταξιδεύουν;

Για κάποιους τα ταξίδια είναι πολυτέλεια. Για κάποιους είναι τρόπος ζωής. Εμείς πιστεύουμε πως ταξιδιώτης μπορείς να γίνεις και μέσα στην ίδια σου την πόλη, και μέσα στο ίδιο σου το μυαλό. Είναι στάση ζωής και όχι προορισμός. Σε κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι και τόποι που αξίζει να γνωρίσουμε, που έχουν μια δική τους ιστορία και  αξίζει να ακούσουμε ή να ζήσουμε. Μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα από την ανάγνωση ενός άρθρου, μέσα από τη γνωριμία ενός διαδικτυακού φίλου αλλά και μέσα από ένα αληθινό ταξίδι μαζί με την οικογένειά μας.

Θεωρείτε εύκολα τα ταξίδια με παιδιά;

Είναι αλήθεια πως τα ταξίδια με παιδιά είναι πιο απαιτητικά και απαιτούν περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα, τόσο κατά την εύρεση του κατάλληλου προορισμού και καταλύματος όσο και των δραστηριοτήτων που θα τα κρατήσουν απασχολημένα και ευτυχισμένα.  Στόχος μας είναι να μοιραστούμε ιδέες και προτάσεις για απαιτητικούς μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες. Και είναι στο δικό σας χέρι να δημιουργήσετε τις συνθήκες ενός συναρπαστικού ταξιδιού που θα θυμάστε για καιρό!

 

Αν θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι μπορείτε να μας στείλετε email στο ioanna@thepaperboat.gr